Bygger drivhus ved siden av en vegg - Drivhussenter

 Å bygge et drivhus inntil en vegg kan gi en rekke fordeler, som ekstra varmemasse, sikkerhet mot vind og kanskje enda bedre isolasjon. Men det er et par ting du bør tenke på for å sikre at drivhusjobben din går bra:


Orientering: Hvordan drivhuset ditt er plassert er veldig viktig for å få mest mulig solskinn, spesielt om vinteren når sollys er begrenset. Hvis veggen er nord for drivhuset, vil den ikke legge noen nyanser på den, så den får mest sol i løpet av dagen. Hvis veggen er mot sør, derimot, kan den kaste skygger på drivhuset om morgenen eller ettermiddagen, noe som kan bety mindre solskinn som kommer inn. I dette tilfellet må du kanskje endre hvordan drivhuset er bygget, eller hvor den er plassert for å hindre at den skygger.


Strukturell integritet: Du bør sjekke veggen for tegn på skade eller svakhet før du bygger drivhuset ved siden av den. Det er viktig å sjekke drivhuset for sprekker, skjevheter eller andre strukturelle problemer som kan sette det i fare. Tenk også på hva veggen er laget av, murstein, betong, tre eller noe annet, og hvordan det kan påvirke strukturen til drivhuset over tid.


Ventilasjon: Nok luftstrøm er nødvendig for å holde drivhusets vekstforhold på sitt beste. Hvis du vil sette drivhuset inntil en vegg, sørg for at det er nok plass mellom dem slik at luft kan strømme. For å hjelpe med kryssventilasjon kan dette bety å legge til vifter eller vinduer på siden av drivhuset som ikke vender mot veggen. Å ha god luftstrøm bidrar til å holde luftkvaliteten, temperaturen og fuktigheten i sjakk, som alle er viktige for plantehelse og produksjon.


Tilgang: Tenk på hvordan du kommer deg inn i drivhuset for å gjøre ting som å vanne, mate, kutte og samle. Sørg for at veggen har tilstrekkelig plass mellom drivhuset og eventuelle ruter eller utganger. For å forenkle tilgangen inn og ut, kan du også velge å inkludere en dør eller port. Du må være i stand til å nå plantene dine lett for riktig vedlikehold og stell.


Varmeabsorpsjon: Hva slags materiale veggen er sammensatt av, og fargen vil avgjøre hvordan varme den absorberer og fordeler. Mørke vegger absorberer for eksempel ofte mer solvarme enn lyse vegger. I tillegg kan det gjøre drivhuset for varmt når det er varmt ute. Dette er nyttig når det er kjøligere ute. Tenk på hvordan veggens evne til å suge opp varme kan endre temperaturen inne i drivhuset. Hvis du finner noen problemer, fiks dem ved å legge til isolasjon eller skygge.


Skyggelegging: Tenk på hva slags skygger veggens høyde og vinkel kan kaste på drivhuset til forskjellige tider av døgnet. Noen deler av drivhuset får kanskje ikke nok solskinn på grunn av skygger som kan bremse plantevekst og utvikling. Bruk verktøy som et solbanekart eller skyggeanalyse for å finne ut hvordan skyggen kan påvirke drivhusets utforming. Du må kanskje endre drivhusets høyde eller plassering for å få mest mulig solskinn og mindre skygge.


Fundament: Sørg for at drivhusets sokkel er stabil og godt støttet, spesielt hvis det går opp mot en vegg. Sokkelen gir bygningen styrken og støtten den trenger for å tåle ytre krefter som vind, snø og skiftende jord. For å sikre at underlaget er stabilt og varer lenge, tenk på ting som typen smuss, hvor godt den drenerer og bakkens helning.




Mulige risikoer: Hvis veggen har blymaling, asbest eller andre farlige materialer, bør du være klar over risikoen som følger med det. Hvis veggen har noen av disse tingene på seg, kan det være dårlig for plantenes helse, og for din egen helse. Når du arbeider i nærheten av eller berører ting som kan inneholde farlige kjemikalier, ta de riktige sikkerhetstiltakene, som å bruke verneutstyr og følge trygge håndteringsmetoder.


Du kan bygge et minidrivhus ved siden av en vegg, og gjøre det til et flott sted for planter å vokse hvis du tenker nøye over disse tingene, og takler eventuelle problemer som måtte dukke opp. Å få råd og hjelp fra folk som kan mye om drivhusbygging og hagearbeid kan være svært nyttig gjennom hele prosessen.


Comments

Popular posts from this blog

Dyrking av Ferske og Økologiske Produkter til enhver Årstid med Drivhus

Hva Slags lys Trenger for Skjellige Planter fra Plantelys?

Hva er Nytt i Fremtiden for Rørkoblinger?