De beste ideene for å dyrke ditt eget drivhus

Det er enhver gartner sin drøm å ha et drivhus fordi det lar deg dyrke flere planter, forlenge vekstsesongen og holde miljøet under kontroll slik at plantene vokser raskt og godt. Det er mange måter å få mest mulig ut av drivhuset ditt, uansett hvor erfaren du er eller hvor ny du er innen hagearbeid. Her er noen trinn du kan følge for å bygge drivhuset ditt:

Tips for å få ditt eget drivhus til å vokse

Bestem deg for det beste stedet:

Før du begynner å tenke på drivhusplaner, må du finne det rette stedet for bygningen din. Velg et sted som får mye solskinn; en sørvendt vegg vil få mest sollys på dagtid. For å forhindre at vann bygger seg opp, sørg for at det er plant og har god drenering.

Bestem deg for riktig type drivhus:

Det finnes mange typer drivhus, for eksempel standard glassbygninger, polytunneler og kalde rammer. Velg en type som fungerer med ditt miljø, behov og plantene du vil dyrke.

Gå inn i vertikal hagearbeid:

Legg til vertikale plantefunksjoner for å få mest mulig ut av området du har. For å dyrke klatreplanter som bønner, agurker og tomater vertikalt, sett opp hyller, hengende kurver eller espalier. Dette utnytter rommet mest mulig og gir også mer luftstrøm.

Lag små klimaer:

Ulike planter liker forskjellige værtyper. Du kan lage mikroklima som er perfekte for hver plante ved å dele drivhuset i deler eller soner. Lag for eksempel en tropisk sone for planter som liker det varmt og en kjøligere for planter som liker det kaldt.

Bruk penger på god ventilasjon:

For å kontrollere temperatur og fuktighet er god luftstrøm svært viktig. Installer takventiler, lameller eller automatiske ventilasjonsåpnere for å holde frisk luft i bevegelse og unngå problemer med mugg og oppvarming.

Ta vare på fuktighet:

Å holde oksygennivået i riktig mengde er viktig for plantehelsen. For å gi plantene dine best mulig innstilling, kan det være lurt å bruke fuktighetsbokser, tåkesystemer eller luftfuktere.

Oppvarming som fungerer bra:

Ønsker du å bruke drivhuset ditt hele året eller på kaldere steder, bør du kjøpe et varmesystem som fungerer bra. For langvarig varme kan du velge mellom elektriske varmeovner, gassvarmere eller til og med jordvarme.

Sett i en benk for gryter:

En pottebenk er nyttig for å flytte planter fra potter til andre områder av hagen din og holde dem sunne. Det holder arbeidsområdet ditt ryddig og gir deg et sted å utføre hagejobber.

Sett opp skyggeduken:

Midt på sommeren kan planter bli brent av den direkte varmen. Legg opp skyggeduk for å spre solen og forhindre at plantene dine blir for varme.

Benytt deg av automatisering:

Du kan gjøre drivhushagearbeid enklere å håndtere ved å bruke automatiseringsverktøy som vifter som kan kontrollere temperaturen, dryppvanningssystemer og lys og vannklokker. Disse verktøyene hjelper deg å ta vare på plantene dine konsekvent og sparer tid.

Tenk på hydroponics eller aquaponics:

Du kan bruke aquaponics eller hydroponics-systemer i hagen din for en mer miljøvennlig og vannbesparende metode. Disse måtene lar deg dyrke planter uten skitt ved å bruke fisk (i akvaponikk) og vann som er fullt av næringsstoffer for å lage et lukket kretsmiljø.

Lag et sted å slappe av:

Gjør hagen din til et sted å hvile og ta det med ro. Sett sammen et sted å sitte med komfortable stoler eller benker slik at du kan nyte freden og skjønnheten til plantene dine.

På slutten

Du kan lage en vellykket oase hvor du kan dyrke et bredt spekter av planter og nyte hagearbeid hele året ved å velge riktig sted, type og design, bruke smarte teknologier og få miljøet til å passe plantenes behov. Drivhus ditt kan være et tilfluktssted for vekst og skjønnhet enten du tar vare på uvanlige blomster, dyrker maten din eller bare leter etter et rolig sted å slappe av.

Comments

Popular posts from this blog

Dyrking av Ferske og Økologiske Produkter til enhver Årstid med Drivhus

Hva Slags lys Trenger for Skjellige Planter fra Plantelys?

Hva er Nytt i Fremtiden for Rørkoblinger?