Hvordan plantelys vekstlys for hage i syv enkle trinn?

Det er fint å ha en stor, solrik hage for hagearbeid i, men det er ikke alle som har det. Du kan likevel dyrke en sunn hage inne ved hjelp av vekstlys. Du kan dyrke mange forskjellige typer planter, blomster og urter i komforten av ditt eget hjem med disse falske lyskildene. De gir plantene fargene de trenger for fotosyntese. Det er enkelt å sette vekstlys i hagen din. Her er syv enkle trinn du kan følge.

Det beste plantelyset vokselys for hagen din
Ta en titt på hageområdet ditt

Tenk på størrelsen og formen på hagen din før du starter. Finn ut hva slags planter du vil dyrke og hvor stort område du vil lyse opp med vekstlys. Denne informasjonen vil hjelpe deg å velge riktig type vekstlys for plantene dine fordi de trenger forskjellige mengder lys.

Velg de riktige vekstlysene

Det finnes forskjellige typer vekstlys, og hver har sine fordeler. I de fleste tilfeller velger folk lysdioder, elektriske lys eller lys med høy intensitet (HID). LED-lys er fleksible og bruker lite energi, så de er et godt valg for de fleste innendørs planter. Velg den typen som fungerer best for hagen din og pengene dine.

Finn ut belysningsplanen

Hver dag trenger planter en viss mengde lys. Finn ut hvor mye lys plantene du vil dyrke trenger. Mange planter trenger mellom 14 og 16 timer lys hver dag. Du kan bruke en timer til å stille inn lysplanen automatisk og sørge for at plantene dine alltid får nok lys.

Sett vekstlysene på plass

Plasser vekstlysene over hagen din i god avstand slik at de dekker nok areal. Ulike typer vekstlys har forskjellige ideelle høyder, men mesteparten av tiden bør de være mellom 12 og 36 tommer over plantene. For å unngå ulykker, sørg for at lysene er godt festet.

Hold øye med temperatur og fuktighet

Temperaturen og fuktigheten i hagen din kan endre seg på grunn av varmen som voksende lys avgir. Et temperatur- og hygrometer kan hjelpe deg med å holde et øye med disse tingene. Hold temperaturen og fuktigheten på riktig nivå for plantene dine.

Ta vare på vann og næringsstoffer

Innendørs planter med vekstlys må kanskje vannes og mates til andre tider enn utendørsplanter. Sjekk hvor vått skitten er og bytt ut hvor ofte du vanner basert på hva du finner. Hvis du vil ha god vekst, kan det være lurt å bruke godt balansert gjødsel.

Vedlikehold og justeringer skjer vanligvis

Sjekk vekstlysene dine av og til for tegn på skade eller feil. For å få mest mulig ut av lysene, rengjør dem. Endre lysenes høyde etter hvert som plantene dine blir høyere for å holde riktig avstand. Hvis plantene dine blir for overfylte, beskjær dem etter behov for å spre lyset.

Endelig

Du kan enkelt sette opp og ta vare på vekstlys for hjemmehagen din ved å følge disse sju trinnene. Hvis du gir plantene dine riktig mengde lys, vil de vokse godt, og du kan nyte hagearbeid hele året, uansett hvordan været er ute. Å dyrke planter innendørs med vekstlys er en fin måte å få kontakt med naturen på, få hjemmet ditt til å se bedre ut og få fersk mat.

Comments

Popular posts from this blog

Dyrking av Ferske og Økologiske Produkter til enhver Årstid med Drivhus

Hva Slags lys Trenger for Skjellige Planter fra Plantelys?

Hva er Nytt i Fremtiden for Rørkoblinger?